Θυμάστε το ταξίδι των τριών φίλων, του καπετάν Γιώργου, του Μπίλη και του Χρήστου, για να ανακαλύψουν τι προξενούσε τον μακρόσυρτο θόρυβο που έφτανε στη μικροσκοπική πολιτεία κάθε βράδυ; Θυμάστε την έκπληξη αλλά και αρχικά, τον τρόμο που ένιωσαν οι τρεις φίλοι όταν είδαν ότι τον θόρυβο δημιουργούσε ένας γίγαντας που ροχάλιζε; Ο καλοκάγαθος γίγαντας Ιάσωνας που ζούσε μόνος του καιρό και δεν άντεχε άλλο τη μοναξιά. Ποιος άλλωστε θέλει να είναι μόνος του!!
Ο καπετάν Γιώργος σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βρει παρέα στον γίγαντα. Ο αρχηγός της μικροσκοπικής πολιτείας είχε πει στο καπετάν Γιώργο ότι στο νησί είχαν δύο προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα ήταν ότι όταν η θάλασσα είχε κύματα δεν μπορούσαν να ψαρέψουν για να φάνε, οπότε έτρωγαν μόνο φρούτα και λαχανικά. Και το δεύτερο ήταν ότι το νησί χωριζόταν στα δυο από ένα μεγάλο βραχώδες βουνό και όταν ήθελαν να πάνε στην άλλη πλευρά του νησιού, πήγαιναν  με βάρκες και μόνο όταν η θάλασσα ήταν ήρεμη.

Σε αυτά τα δύο προβλήματα τη λύση θα μπορούσε να δώσει ο γίγαντας μετακομίζοντας στη μικροσκοπική πολιτεία. Θα μπορούσε να ψαρέψει με τα χέρια του ακόμα και με φουρτουνιασμένη θάλασσα και θα μπορούσε να περάσει τους λιλιπούτειους στην άλλη πλευρά του νησιού με τα χέρια του. Με αυτό τον τρόπο και θα βοηθούσε τους λιλιπούτειους και θα είχε συντροφιά ο γίγαντας Ιάσωνας.

Αλλά με το ροχαλητό τι θα έκαναν; Ο καπετάν Γιώργος αναζήτησε τη λύση μέσα στα βιβλία – θησαυρό που είχε αφήσει ο μάγος. Ψάχνοντας σε ένα βιβλίο που έγραφε Βοτανολογία, ανακάλυψε μια συνταγή που ελάττωνε το ροχαλητό. Χρειαζόντουσαν τσάι ζεστό και μέλι που θα το έπινε κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί. Εύκολο!
Τώρα έμενε μόνο να γνωρίσει στους λιλιπούτειους τον γίγαντα Ιάσωνα και φυσικά εκείνοι να δεχτούν να μείνει μαζί τους ένας γίγαντας. Ξεκίνησαν με το καράβι τους οι τρεις φίλοι και από πίσω με τα πόδια ο Ιάσωνας για να πάνε στη μικροσκοπική πολιτεία.
Καθώς περπατούσε ο Ιάσωνας με τα γιγάντια πόδια του, σήκωνε τεράστια κύματα που έκαναν το ταξίδι των τριών φίλων δύσκολο. Όσο πλησίαζαν το νησί της μικροσκοπικής πολιτείας κύματα έφταναν στην ακτή του όλο και πιο μεγάλα και δυνατά. Αυτό ανησύχησε τους λιλιπούτειους που έστρεψαν τη ματιά τους προς τη θάλασσα. Και τότε είδαν τον γίγαντα να έρχεται προς το νησί τους πίσω από το καράβι του καπετάν Γιώργου. Φοβισμένοι άρχισαν να τρέχουν να κρυφτούν και ο αρχηγός των λιλιπούτειων σήμανε συναγερμό κινδύνου.
Ο καπετάν Γιώργος έβλεπε από το καράβι με τα κυάλια του έντρομους τους λιλιπούτειους να τρέχουν αλλά δεν μπορούσε να τους ειδοποιήσει ότι ο γίγαντας ερχόταν φιλικά. Φτάνοντας στο νησί, οι περισσότεροι λιλιπούτειοι είχαν κρυφτεί και οι πιο γενναίοι είχαν παραταχθεί μαζί με τον αρχηγό τους μπροστά για να τα βάλουν με τον γίγαντα.
-σε θεωρούσαμε φίλο, είπε ο αρχηγός των λιλιπούτειων στον καπετάν Γιώργο, και εσύ μας έφερες έναν γίγαντα να μας αφανίσει.
-κάνετε λάθος, ο γίγαντας ήρθε να σας βοηθήσει. Αυτός έκανε το θόρυβο που ακούγατε. Βρήκα τρόπο να μειώσουμε το θόρυβο.
Ο γίγαντας Ιάσωνας χαμογέλασε και έσκυψε  προς το μέρος τους.
-ήρθα σαν φίλος, είπε, είμαι μόνος και έχω ανάγκη από συντροφιά.
-μα πως θα μείνεις εδώ; που θα κοιμάσαι; είπε ένας από τους γενναίους λιλιπούτειους.
Ο γίγαντας κοίταξε τριγύρω. Αυτός ο τεράστιος βράχος στη μέση του νησιού για το γίγαντα ήταν ότι έπρεπε για μαξιλάρι και το σώμα του θα ξάπλωνε από τη μεριά του νησιού που δεν χρησιμοποιούσαν.
-εδώ θα κοιμάμαι, είπε ο Ιάσωνας και τους έδειξε όσα σκέφτηκε. Εγώ θα σας βοηθάω στις δουλείες σας.
Οι λιλιπούτειοι συμφώνησαν να δοκιμάσουν. Οι τρεις φίλοι έμειναν για λίγες μέρες ακόμα στο νησί και διαπίστωσαν πόσο καλά τα πήγαιναν ο Ιάσωνας και οι λιλιπούτειοι.
Άλλη μια περιπέτεια του καπετάν Γιώργου και των συνοδοιπόρων του στέφθηκε με επιτυχία. Ποιος ξέρει, όμως, στο επόμενο ταξίδι τους τι θα συναντήσουν; Σύντομα θα μάθουμε!!!!
 
(Visited 25 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 + 17 =