Χρειάζεται μια ζωή για να ανακαλύψεις την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται μια στιγμή για να την ερωτευτείς, αυτό είχε πει ο αμερικανός συγγραφέας Χ. Μίλλερ. Μπορεί να μην ταξιδέψουμε σε όλα τα νησιά και τους τόπους της Ελλάδας. Όμως, μέσα από τα βιβλία μπορούμε να γνωρίσουμε τα υπέροχα μέρη της χώρας μας.

Το βιβλίο της Α. Ρόδη, Ένας μικρός κιμωλίστας, μας φέρνει κοντά με ένα ξεχωριστό σμαραγδένιο νησί, τη Κίμωλο. Ο μικρός Φαίδωνας ταξιδεύει για το γαλαζοπράσινο νησί και γνωρίζει τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου. Η μυθοπλασία πλέκεται με τη πραγματικότητα και δημιουργούν έναν ταξιδιωτικό οδηγό για μικρούς και μεγάλους.

Τα έθιμα, οι μοναδικές παραλίες, το Μεσαιωνικό κάστρο, οι εκκλησιές με τις εορτές του τόπου, η χλωρίδα και πανίδα του νησιού, ξετυλίγονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Η εικονογράφηση της M. Arkova σε μεταφέρει νοερά στα σοκάκια και τις παραλίες του νησιού γνωρίζοντας τους κατοίκους της.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με τη συνδρομή των κατοίκων και της εθελοντικής ομάδα Κιμώλου “Κιμωλίστες” με σκοπό τη γνωριμία με το νησί και τη συνέχιση των παραδόσεων του. Η προστασία του περιβάλλοντος, η φιλαναγνωσία, η αγάπη στα έθιμα και στις παραδόσεις ξεδιπλώνονται μέσα στο βιβλίο.

Διαγωνισμός: Τέσσερις τυχεροί αναγνώστες του oiparamythenies.gr (δυο στο Facebook και δυο στο Instagram) μπορούν να κερδίσουν απο ένα αντίτυπο. Την αποστολή των βιβλίων έχει αναλάβει ο δωροθέτης (Weaving waves publication). Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν όλα τα βήματα, όπως αναγράφονται στις εκάστοτε σελίδες του oiparamythenies.gr . Οι συμμετέχοντες συναινούν στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

2
(Visited 103 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × four =