Απλά, εύκολα και νόστιμα. Σέρβιρε τα κολοκυθάκια με μια διαφορετική συνταγή. Σου δείχνω το δικό μου τρόπο.

Υλικά:
- Ρύζι για ριζότο (αρμποριο)
- Κολοκυθάκια
- Καρότο
- Πιπεριά
- Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- Σκόρδο
- Λευκό κρασί
- Λεμόνι (χυμό)
- Κουρκουμά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Δεν σας βάζω ποσότητες για δύο λόγους. Για πόσα άτομα θα φτιάξετε το ριζότο και πόση ποσότητα θέλετε απο λαχανικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μετά, προσθέτω και σωτάρω τα λαχανικά που έχω κόψει σε κομμάτια. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Βάζω το ρύζι και το ανακατεύω για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνω με λίγο λευκό κρασί.
Περιμένω να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτω νερό μέχρι να γίνει το ρύζι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα.
Λίγο πριν χυλώσει, ρίχνω ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο κουρκουμά και χυμό λεμονιού. Κάποιες φορές το σερβίρω με παρμεζάνα.
1(Visited 12 times, 1 visits today)