Το κλειδί της Άννας Ιακώβου, που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Άθως, είναι ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, αρώματα, γεύσεις και εικόνες απο τη Μικρά Άσία.

Η γιαγιά Δωρούλα κάθε απόγευμα κατέβαινε στο ακρογιάλι μαζί με την εγγονή της τη Δέσποινα. Στα χέρια της κρατούσε πάντα Το Κλειδί. Τέντωνε τα πόδια της και με το βλέμμα της προσπαθούσε να φτάσει απέναντι στο πατρικό της στη Μικρά Ασία. Όταν επέστρεφαν στο σπίτι, έβαζε το κλειδί στο εικονοστάσι.

Λιγο πριν εγκαταλείψει το πατρικό της το 1922, το γύαλισε, το στόλισε, το κλείδωσε. Μαζί της πήρε το κλειδί και αναμνήσεις. Κάθε απόγευμα απο την ακρογιαλιά “ταξίδευε” ως το σπίτι με τα γαλάζια παράθυρα.

Το βιβλίο είναι για παιδιά ηλικίας 16+ . Και μέσα απο τις αναμνήσεις της γιαγιάς Δωρούλας θα μάθουν για τον ξεριζωμό και την ελπίδα της επιστροφής που έχουν οι άνθρωποι που έφυγαν απο το σπίτι τους.

Το βιβλίο συνοδεύεται απο CD με την αφήγηση της ιστορίας συνοδευόμενο απο μουσική που έχει επιμεληθεί ο Στέφανος Δορμπαράκης. Λάουτο απο το Κυριάκο Ταπάκη. Η εικονογράφηση της Εύας Καραντινού μεταπηδά απο το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο προσφέροντας μεγαλύτερη ένταση στα συναισθήματα.

Διαγωνισμός: Ένας τυχερός αναγνώστης του oiparamythenies θα αποκτήσει το βιβλίο μέσα απο διαγωνισμό στο προφίλ oiparamythenies στο Instagram. Ο διαγωνισμός ξεκινά τη Τρίτη 1/10/2019 και θα λήξει τη Κυριακή 6/10/2019 στις 23:00. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 7/10/2019 στο προφίλ oiparamythenies. Το βιβλίο είναι δωροθεσία των εκδόσεων Άθως. Εαν ο νικητης είναι κάτοικος Αθηνών θα παραλάβει το βιβλίο απο το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων (Αβέρωφ 2). Εαν κατοικεί εκτός Αθηνών θα του αποσταλλεί απο τις εκδόσεις Άθως. Συμμετοχές απο Ελλάδα.

2
(Visited 46 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 3 =