Διαβάσαμε και προτείνουμε για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας το παιδικό βιβλίο της Μυρσίνης Βιγγοπούλου Ο Νικόλας στο θρανίο που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Θύρα.

Ο Νικόλας ξεκινά τη Α΄Δημοτικού γεμάτος αγωνία. Η αδερφή του με ύφος παντογνώστη του είπε πως τέρμα τα τραγούδια και τα παιχνίδια που ήξερε στο νηπιαγωγείο. Ουσιαστικά, ρήματα και πολλά ακόμα πρέπει να μάθει. Μα, πόσο τεράστιος του φαίνεται ο πίνακας. Και αυτή η κυρία Γραμματική άραγε πόσο θα τον δυσκολέψει.

Όμως, ο Νικόλας θα καταλάβει πόσο όμορφο είναι το σχολείο του. Αυτά που στην αρχή φαινόντουσαν δύσκολα και τεράστια έγιναν απλά και εύκολα. Η κυρία Γραμματική; Όπως είπε η δασκάλα τους είναι ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει μαζί με τους μαθητές.

Υπέροχη εικονογράφηση απο την Αγγελική Δελέχα και την Τέτη Σώλου. Ρήματα, επίθετα, αντωνυμίες γίνονται παιχνίδι με τις εικόνες.

Το βιβλίο εκτός απο την γλυκιά ιστορία του Νικόλα περιέχει παιχνίδια, στίχους με κανόνες της γραμματικής και ένα σχολικό πρόγραμμα.

Διαγωνισμός: Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Θύρα ένας τυχερός αναγνώστης θα αποκτήσει το βιβλίο μέσα απο το διαγωνισμό στη σελίδα του Facebook oiparamythenies. Ο διαγωνισμός ξεκινά Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 και θα λήξει τη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 23:00. Ο νικητής που θα προκύψει ύστερα απο κλήρωση θα ανακοινωθεί στη σελίδα oiparamythenies τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Εαν ο νικητης είναι κάτοικος Αθηνών θα παραλάβει το βιβλίο του απο το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Θύρα ( Αβέρωφ 2). Εαν είναι εκτός Αθηνών θα του αποσταλλεί απο τις εκδόσεις Θύρα. Συμμετοχές απο Ελλάδα.

1
(Visited 62 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 4 =