Ξέχασα να σας πω ότι η νεράιδα Φεγγαρένια έχει μια ξαδέρφη και είναι πολύ αγαπημένες. Την λένε Ηλιαχτίδα και είναι και αυτή νεράιδα. Μόνο που η νεράιδα Ηλιαχτίδα ασχολείται με τον Ήλιο.

Κάθε πρωί φοράει το κίτρινο φορεματάκι της και βάζει στα καστανά μαλλάκια της ένα μαγικό στέμμα με ακτίνες ηλίου. Τότε στη γη πέφτουν οι πρώτες ηλιαχτίδες. Η νεράιδα Ηλιαχτίδα ξυπνάει τον Ήλιο και του δίνει τη θέση του στον ουρανό. Η νεράιδα Ηλιαχτίδα καλημερίζει όλα τα ζώα, τα δέντρα και τα λουλούδια με τη ζεστή φωνή της.  Ποτέ μα ποτέ, όσο και αν αγαπάει τον Ήλιο, η μικρή νεράιδα δεν ξεχνάει να βάλει το αντηλιακό της.

Οι δύο ξαδέρφες αν και οι ασχολίες τους είναι διαφορετικές καταφέρνουν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για να μιλήσουν.
έχω μια απορία, λέει η Φεγγαρένια. Γιατί το χειμώνα ο ήλιος δεν είναι τόσο ζεστός;
-όλη την άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι ο ήλιος με τις ηλιαχτίδες του ζεσταίνει τη φύση αλλά αυτό απαιτεί πολύ ενέργεια από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να κουράζεται. Έτσι το φθινόπωρο και το χειμώνα κυρίως, ξεκουράζει τις ηλιαχτίδες του και δεν ζεσταίνει τόσο πολύ.
-αααα, όπως και με τα αστέρια μου, που κάποιες φορές είναι κουρασμένα και τα αφήνω να κοιμηθούν λίγο παραπάνω, είπε η Φεγγαρένια.
ακριβώς!!
Μην νομίζετε ότι μόνο αυτά συζητάνε οι δυο αγαπημένες νεράιδες. Σύντομα θα σας αποκαλύψω μια περιπέτεια της νεράιδας Ηλιαχτίδας και πως την βοήθησε η Φεγγαρένια!!
Μέχρι τότε, καλές βουτιές και μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας!!
 
(Visited 69 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + 14 =