Η νεράιδα Φεγγαρένια έχει μεγάλη αγωνία σήμερα. Είναι η μέρα που το φεγγάρι θα της γνωρίσει το πρίγκιπα Συννεφούλη.

Ο πρίγκιπας Συννεφούλης έχει αναλάβει να φροντίζει τα συννεφάκια και αποφασίζει πότε θα πέσει η βροχή. Είναι πολύ δύσκολο να προσέχεις τα συννεφάκια αφού κάποια είναι πολύ ζωηρά και τρέχουν γρήγορα. Είναι δύσκολο να αποφασίζει πότε θα πέφτει η βροχή και ποια συννεφάκια θα χαρίσουν τις σταγόνες τους. Είναι δύσκολο να διοργανώνει τους αγώνες συννεφοκυνηγητού.  Είναι δύσκολο να ξυπνάει τη νεράιδα Αστραπένια για να ρίξει τις αστραπές της στις δυνατές καταιγίδες. Έχει πολλά καθήκοντα και είναι απασχολημένος αρκετές ώρες.
Σήμερα, όμως, είχε υποσχεθεί στο φεγγάρι ότι θα αφιερώσει λίγο χρόνο για να γνωρίσει τη γλυκιά νεράιδα μας. Έτσι τελείωσε με τα καθήκοντα του και φόρεσε την ολόλευκη στολή που έχει για τις επίσημες εκδηλώσεις. Με συνοδεία τριών σύννεφων ξεκίνησε για το ραντεβού του αλλά μια δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε.
 Το σύννεφο Μαντάτος, που ήταν ο αγγελιοφόρος, του έφερε άσχημη είδηση. Δυο συννεφάκια είχαν γίνει μαύρα από τους καπνούς ενός εργοστασίου και αρρώστησαν. Ο πρίγκιπας Συννεφούλης σήμανε συναγερμό. Έπρεπε να σώσουν τα σύννεφα που κινδυνεύουν. Ειδοποίησε το φεγγάρι ότι δεν θα μπορούσε να τους συναντήσει.
Η νεράιδα Φεγγαρένια μόλις άκουσε ότι δυο σύννεφα, κινδυνεύουν θέλησε να βοηθήσει. Μαζί με το φεγγάρι και το αστέρι γιατρό πήγαν να δουν τα άρρωστα σύννεφα. Εκεί ήταν και ο πρίγκιπας Συννεφούλης.
-λυπάμαι, που γνωριζόμαστε έτσι αλλά δεν μπορούσα να αφήσω τα συννεφά μου.
-μην ανησυχείς, είπε η Φεγγαρένια.
Ο γιατρός αστέρι έβγαλε τα ακουστικά του να ακροαστεί τα σύννεφα που έβηχαν.
-τα πνευμόνια τους είναι σε άθλια κατάσταση. Πρέπει να τα καθαρίσουμε από το μαύρο καπνό.
-πως; ρώτησε ο πρίγκιπας
να φωνάξουμε το γέρο-Βοριά να φυσήξει δυνατά να διώξει το μαύρο καπνό μακριά.
Αμέσως τα αστέρια μαζί με τα σύννεφα έψαξαν να βρουν το γέρο-Βοριά. Δεν άργησαν να τον φέρουν στα άρρωστα σύννεφα. Ο γερό-Βοριάς φύσηξε πολύ δυνατά και ο μαύρος καπνός εξαφανίστηκε. Τα δύο σύννεφα άρχισαν να νιώθουν καλύτερα και επανήλθε το λευκό χρώμα τους.
είμαι πολύ ευχαριστημένος, είπε ο πρίγκιπας, και θα το γιορτάσουμε.
Αμέσως στήθηκε γλέντι και ήταν όλοι καλεσμένοι, φεγγάρι, αστέρια και σύννεφα.
 
(Visited 94 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

2 × one =