Θυμάστε τον καπετάν Γιώργο με το φίλο του τον Μπίλη που βρήκαν το «θησαυρό» που έκρυβε σε ένα ερημονήσι ένας μάγος; Θυμάστε τι ήταν αυτός ο «θησαυρός»; Ήταν πολλά βιβλία και χάρτες από τόπους μακρινούς. Άραγε τι τα έκανε όλα αυτά τα βιβλία και τους χάρτες ο καπετάν Γιώργος;

Ένα δυο τρία παραμύθι να αρχίσει!!
Ο καπετάν Γιώργος μάζεψε και μελέτησε τα βιβλία και τους χάρτες και αποφάσισε σε ποιους τόπους μακρινούς θα ταξιδέψει. Μέσα σε αυτά τα βιβλία ήταν και ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα. Είχε ξύλινο εξώφυλλο και ολόλευκες σελίδες.
Αρχικά, ο καπετάν Γιώργος σκέφτηκε να το κάνει ημερολόγιο και πήρε τη πένα του να γράψει. Αλλά ενώ ακουμπούσε την πένα του στο χαρτί, τίποτα δεν φαινόταν. Άλλαξε πένα ξανά και ξανά, μα τίποτα. Οι σελίδες έμεναν ολόλευκες. Τότε σκέφτηκε να κόψει τη πρώτη σελίδα αλλά ούτε κοβόταν το χαρτί.

Τι περίεργο βιβλίο, σκέφτηκε και το άφησε στην άκρη.
Ο καπετάν Γιώργος παρέα με τον φίλο του τον Μπίλη ταξίδεψαν πολύ. Επισκέφτηκαν χώρες μακρινές και είδαν τοπία πολύ όμορφα. Πόσο διαφορετικά φαινόταν η ανατολή του ηλίου από κάθε τόπο.
Είδαν και ζώα άγνωστα για αυτούς. Περίεργα πουλιά με πολύχρωμα φτερά, ελέφαντες, τίγρεις, μαϊμούδες ζωηρές  και πολλά άλλα.

Γνώρισαν ανθρώπους διαφορετικούς που άλλοι ζούσαν σε καλύβες, άλλοι σε πέτρινα σπίτια και άλλοι σε σπίτια από πάγο.

Τώρα, όμως, ταξίδευαν για να δουν ένα νησί που λεγόταν Κοραλλίνα γιατί είχε πολλά και όμορφα κοράλλια. Καθώς πλησίαζαν στην ακτή ακούστηκε δυνατός θόρυβος και το καράβι τους ταρακουνήθηκε πολύ. Είχαν περάσει πολύ κοντά από βράχο που προκάλεσε ζημιά στο σκαρί του καραβιού τους.  Αφού αγκυροβόλησαν, είδαν πως ‘επρεπε να επισκευαστεί ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τα ταξίδια τους.

– πωπω, ζημιά, είπε ο Μπίλη. Και τώρα;
Οι κάτοικοι του νησιού είχαν ήδη πλησιάσει και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις εργασίες τις επόμενες ημέρες.
Ο καπετάν Γιώργος ήταν προβληματισμένος, θα τα κατάφερναν να επισκευάσουν το καράβι τους; Μήπως αυτό θα ήταν το τελευταίο ταξίδι;
Από το επόμενο πρωινό ξεκίνησαν να εργάζονται για να το φτιάξουν αλλά όσο και αν δούλευαν φαινόταν ότι το καράβι ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν θα μπορούσε να ριχτεί πάλι στις θάλασσες.
Ο καπετάν Γιώργος ήταν στεναχωρημένος και απογοητευμένος. Το είχε αγαπήσει πολύ αυτό το καράβι. Αλλά ήταν πια παλιό.
Είχε νυχτώσει. Τα αστέρια χάιδευαν με τη λάμψη τους την γαλήνια θάλασσα. Ο καπετάν Γιώργος, λυπημένος,  έκανε βόλτα πάνω στο κατάστρωμα του αγαπημένου του καραβιού. Τότε σε μια άκρη είδε ένα φως. Πλησίασε και το φως αυτό έβγαινε από εκείνο το περίεργο βιβλίο. Το πήρε στα χέρια του και άνοιξε το χοντρό ξύλινο εξώφυλλο. Τώρα, όμως κάτι ήταν γραμμένο στη πρώτη σελίδα.
    Όταν νιώθεις στεναχώρια
    Όταν κάτι θα σου λείπει
    Μια μια τις σελίδες να γυρίζεις
    Και ευθύς θα ευθυμήσεις
Ο Γιώργος άρχισε να γυρίζει τις σελίδες που δεν ήταν πια λευκές. Είχαν χρώματα και πολλές ζωγραφιές. Ζωγραφιές από τα ταξίδια που είχε κάνει με το καράβι του. Από τα όμορφα μέρη που είδε. Τους ανθρώπους που συνάντησε. Τα πουλιά με τα πολύχρωμα φτερά και όλα τα ζώα που είδε για πρώτη φορά. Όλα όσα είχε δει στα ταξίδια του ζωντάνευαν με αυτές τις όμορφες ζωγραφιές.
Δεν ήταν πια λυπημένος. Χαμογελούσε. Έδειξε το περίεργο βιβλίο στο φίλο του τον Μπίλη.
Μα τι είναι τελικά αυτό το βιβλίο; ρώτησε ο Μπίλη
Είναι βιβλίο των αναμνήσεων. Οι ζωγραφιές μας θυμίζουν όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε από τα ταξίδια μας με αυτό το καράβι. Θα το έχουμε πάντα μαζί μας να θυμόμαστε πόσο ωραία περάσαμε σε αυτό το καράβι.
Μα γιατί έχει πίσω ακόμα λευκές σελίδες; ρώτησε ο Μπίλη.
Γιατί θα φτιάξουμε ένα καινούριο καράβι και θα ταξιδέψουμε και σε άλλα μέρη και θα γεμίσουμε το βιβλίο με νέες όμορφες στιγμές.
Και έτσι και έγινε. Έφτιαξαν ένα καράβι και οι δύο φίλοι ταξίδεψαν και σε άλλους τόπους. Το βιβλίο ήταν εκεί για να τους θυμίζει πόσο όμορφα πέρασαν με το πρώτο τους καράβι αλλά και πόσο όμορφα θα περάσουν με το νέο τους καράβι!!!!
Παιδιά ξέρατε ότι: η Καραβέλα ήταν ένα παλιό ιστιοφόρο καράβι που χρησιμοποιούσαν οι εξερευνητές όπως ο Χ. Κολόμβος. Ήταν πλατύ καράβι, με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και λίγα πανιά για να μπορεί να το χειριστεί ολιγομελές πλήρωμα.(πηγή Βικιπαίδεια)
 
(Visited 36 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 7 =