Σκέφτεσαι πως περνούν οι ημέρες, οι μήνες, τα χρόνια….. Πότε απο το καλοκαίρι έφτασε χειμώνας και πάλι το καλοκαίρι….. Μήπως αισθάνεσαι ότι είσαι συνεχώς στο τρέξιμο…. Δεν είσαι μόνος-η….

Όλους μας συμπαρασύρει η καθημερινότητα. Φτάνει, όμως, η στιγμή που παίρνουμε την απόφαση να κατεβάσουμε τους ρυθμούς και μειώσουμε τις ταχύτητες μας. Πώς; Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει εμείς να πάρουμε για το πως θέλουμε να είναι η ζωή μας, η καθημερινότητα μας.

  • Λέμε όχι στη βιασύνη και στο άγχος. Μπορούμε; Μπορούμε με προγραμματισμό. Αλλά και με αποδοχή ότι οι μικρές ανατροπές στο πρόγραμμα θα υπάρχουν.
  • Βάζουμε μια ρουτίνα. Θα μας απαλλάξει απο το άγχος.
  • Απομακρύνουμε τα περιττά πράγματα. Πολλά ρούχα, πολλά παιχνίδια,πολλά αντικείμενα, κ.α. Κρατάμε μόνο ό,τι μας ευχαριστεί.
  • Βλέπουμε τι δεν λειτουργεί καθημερινά και το αλλάζουμε. Τι είναι αυτό που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα. Και, είτε μας καθυστερεί, είτε συνέχεια δεν το φέρνουμε εις πέρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας ταιριάζει και το διαγράφουμε.
  • Δεν πρέπει να φορτώνουμε το πρόγραμμα σας. Πρέπει να εξασφαλίζουμε καθημερινά στιγμές για ξεκούραση.
  • Μην κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Δεν χωράνε πολλά καρπούζια κάτω απο μια μασχάλη. Κάτι από όσα κάνουμε ταυτόχρονα δεν θα γίνει σωστά και θα μας φέρει περισσότερη ανησυχία.
  • Μακριά οι τοξικοί ανθρώποι. Ναι, στους ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους. Ναι, στους ανθρώπους που μας χαλαρώνουν. Ναι, στους ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Στάσου, σκέψου, αποφάσισε τους τρόπους που θα κάνεις εσύ την ζωή σου πιο απλή, πιο ήρεμη… ‘Οπως εσύ την θέλεις. Όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

2
(Visited 9 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − four =