Τέλη Αυγούστου κάναμε μια φανταστική ημερήσια απόδραση που σας προτείνω. Μια εκδρομή που έχει βουνό και θάλασσα, ηρεμία και διασκέδαση.

Ξεκινήσαμε απο την Αθήνα με αρχικό προορισμό τα Αντίκυρα, ένα παραθαλάσσιο χωριό του νομού Βοιωτίας. Μπορείτε να περπατήσετε στο λιμάνι, να πιείτε καφέ ή να φάτε.

Αν η ημέρα το επιτρέπει μπορείτε να κάνετε μπάνιο στον οικισμό του Αγ. Ισίδωρου. Φανταστική παραλία με μικρό βοτσαλάκι και μαγαζιά.

Αν πάτε για μπάνιο, τότε φροντίστε να έχετε μαζί σας ρούχα για να αλλάξετε γιατί η μονή του Οσίου Λουκά είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430 μ. στις δυτικές υπώρειες του Ελίκωνα μέσα στο δάσος.

Αποτελεί μνημείο βυζαντινής τέχνης και περιλαμβάνεται στο κατάλογο με τα μνημείας της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Τι θα απολαύσετε; Την αρχιτεκτονική της μονής και τον διάκοσμο της, τα ψηφιδωτά και τη παλιά οχύρωση, το μουσείο με τα εκθέματα αλλά και τη θέση με το μαγευτικό τοπίο.

Αξίζει να κάνετε αυτή την διαδρομή!!

Subscribe!

Γραφτείτε στα ενημερωτικά δελτία για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το oiparamythenies.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό μόνο την αποστολή ενημερωτικών δελτίων

(Visited 145 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − 3 =