Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Μια ερώτηση που κάνουμε στα μικρά παιδιά και που, αρκετές φορές, κρύβει τους δικούς μας πόθους και όνειρα για τα παιδιά μας.

Μήπως να γίνεις γιατρός; Μήπως να γίνεις δικηγόρος; Μηπως να γίνεις καθηγήτρια;

Η πρωταγωνίστρια του παιδικού βιβλίου, Τι δεν θα γίνω όταν μεγαλώσω της Σ.Κάββαλου, ακούει συχνά απο την οικογένεια της για το τι επάγγελμα θα ήταν σωστό να ακολουθήσει. Και όλοι την προτρέπουν να ακολουθήσει το επάγγελμα τους. Όμως, η ίδια θέτει το εξής ερώτημα: Τι δεν θα γίνω όταν μεγαλώσω; Και απαντά, αφοπλίζοντας τους: Δεν θέλω να γίνω δυστυχισμένη.

Ξέρει τι δεν θέλει να γίνει….. Ανυπόμονη, σκληρή, αγενής, αδιάφορη… Όσο για το τι θα γίνει, είναι νωρίς αφού είναι μόλις οκτώ ετών. Εκείνο που, σίγουρα, γνωρίζει είναι ότι θέλει να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα, τις δικές της επιθυμίες, που θα την κάνουν ευτυχισμένη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ανήκει στη σειρά παιδικών βιβλίων Διαβάζω ιστορίες για παιδιά 7+ ετών. Η εικονογραφηση είναι της Θέντα Μιμηλάκη και στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 
(Visited 29 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − ten =