Μια έννοια για τα μπουκάλια νερού των παιδιών που τα έχουν μαζί τους στη βόλτα, στις δραστηριότητες και στο σχολείο, την έχω. Θέλω να νιώθω ότι είναι καθαρά και ασφαλή για τα παιδιά.

Πως, όμως, τα καθαρίζουμε;

Για τα καλαμάκια, κρατήστε τα όρθια και αφήστε να τρέξει τρεχούμενο νερό βρύσης για να φύγουν τα πρώτα υπολλείματα. Ακόμα και αν είναι κατάλληλα για να μπουν σε πλυντήριο πιάτων (πάντα όρθια), να μην αμελείτε το παραπάνω βήμα. Αν τα πλύνετε στο χέρι συνεχίστε ως εξής: Ετοιμάστε ζεστό νερό με λίγο καθαριστικό πιάτων και βυθίστε τα μέσα. Καθαρίστε τα με ειδική βούρτσα για καλαμάκια. Αν συνεχίσετε να βλέπετε υπολείμματα τροφής στα καλαμάκια πχ κομμάτια φρούτων απο smoothie, καθαρίστε τσ με λίγη σόδα μαγειρικής. Ξεπλύνετε με ζεστό νερο και αφήστε τα σε όρθια θέση να στεγνώσουν καλά, ώστε να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Καθαρίστε επίσης και το ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού για τα καλαμάκια.

Για τα μπουκάλια νερού χρησιμοποιείστε ζεστό νερό, υγρό καθαριστικό πιάτων και βούρτσα για τα μπουκάλια. Καθαρίστε προσεκτικά και τα καπάκια των μπουκαλιών. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα μέσα στον αποστραγγιστή πιάτων (πιατοθήκη). Κατά διαστήματα κάντε το εξής: Δύο κουταλιές λευκό ξύδι και ζεστό νερό μέσα στα μπουκάλια για 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Να στεγνώσουν στον αέρα.

1
(Visited 16 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + three =