Πόσο λόγος έχει γίνει για το χάσμα γενεών. Πως μεγαλώσαμε εμείς, πως μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Διαφορετικές συνήθειες, κουλτούρα, τρόπος ζωής, ακόμα και στις ίδιες γενιές..

Ο μικρός πρωταγωνιστής αλλάζει σχολείο. Μετακομίζει απο το χωριό στη πόλη. Θέλει πολύ να εντυπωσιάσει τους νέους συμμαθητές του. Οι γονείς του, όμως, εμφανίζονται στο σχολείο, άλλοτε με τις παραδοσιακές στολές τους άλλοτε με τα πρόβατα (το κοπάδι που έχει ο μπαμπάς του)… Ο μικρός μαθητής ντρέπεται για τον τρόπο που εμφανίζονται και τρομάζει για το τι άλλο θα κάνουν…

Μήπως, όμως, η ημέρα του Λουκουμά, που δημιουργήθηκε εξαιτίας των γονιών του, τον κάνει να αλλάξει γνώμη; Ο μικρός μαθητής θα καταλάβει πως οι γονείς του με τον δικό τους τρόπο εκφράζουν την αγάπη τους και τη στήριξη τους σε αυτόν. Και πως συμπλέκονται αρμονικά οι ζωές των ανθρώπων, όσο διαφορετικές και αν είναι.

Ο Β. Κουτσιαρής γράφει με χιούμορ την ιστορία για την Ημέρα του Λουκουμά, μια ημέρα που ενώνει την λαική παράδοση με τη σύγχρονη ζωή και φανερώνει τη στήριξη των γονιών στα παιδιά τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί απο την Ελληνοεκδοτική και την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Χρύσα Σπυρίδωνος.

1
(Visited 23 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × four =