Η σχολική χρονιά τελειώνει (φέτος φυσικά η σχολική χρονιά ήταν πιο μικρή λόγω κορωνοϊου). Ευκαιρία, λοιπόν, να κάνω ένα καλό ξεκαθάρισμα στα σχολικά είδη, καλή καθαριότητα και αποθήκευση όσων είναι σε άριστη κατάσταση.

Ξεκίνησα απο τις σχολικές τσάντες και σακίδια φαγητού. Επειδή είναι σε άριστη κατάσταση (αφου αγοράστηκαν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων) θα τις έχουν και για την επόμενη σχολική χρονιά. Αφού τις άδειασα και τις τίναξα καλά, τις έπλυνα και τις αποθήκευσα. Ελέγξτε για το ύφασμα και τη ποιότητα του για να δείτε πως θα καθαρίσετε τις σχολικές σας τσάντες. Αν είστε σιγουροι, πως δεν θα χρησιμοποίησετε τη σχολική σας τσάντα (ή κάποιο απο τα παρακάτω σχολικά είδη) την επόμενη χρονιά, παρόλο που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τότε δωρίστε τα σε οργανώσεις και ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη.

Κασετίνες. Και αυτές είναι σε άριστη κατάσταση. Έτσι, αφού τις τίναξα πρώτα καλά, τις έπλυνα. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ελέγξετε το ύφασμα και τη ποιότητα πριν τις πλύνετε.Μετά τις αποθήκευσα.

Είδη γραφικής ύλης. Μολύβια, γόμες, συνδετήρες και ξύστρες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Αυτά που είναι άθικτα και θα αποθηκευτούν για του χρόνου. Αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και θα τα έχουν για να παίξουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά που θα πεταχτούν ανάλογα με την ποιότητα τους είτε στο κάδο απορριμμάτων είτε στο κάδο ανακύκλωσης. Και θα σας πω κ ένα μυστικό, (εσύ που έχεις τους ίδιους ψυχαναγκασμούς, θα με καταλάβεις) όλα τα μολύβια τα έξυσα καλά πριν τα αποθηκεύσω. Ξέρω δεν είμαι καλά…

Χαρτική ύλη. Φάκελοι, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής κ.α. Αν κάποια δεν χρησιμοποιήθηκαν αποθηκεύονται για την επόμενη χρονιά. Τα υπόλοιπα στο κάδο ανακύκλωσης.

Καλλιτεχνικά. Μαρκαδόροι, πινέλα, κόλλες, ψαλίδια. Και εδώ κάνω ένα καλό ξεκαθάρισμα και αποθηκεύω ότι είναι κατάλληλο για την επόμενη χρονιά. Όσα έχουν χρησιμοποιηθεί λίγο, μπαίνουν στο κουτί με τα παιχνίδια-καλλιτεχνικά που έχουν για να απασχολούνται στο σπίτι.

Σας έχω αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση (στην αρχή της σχολικής χρονιάς) για το ντουλάπι που έχω ώστε να αποθηκεύω τα σχολικά είδη https://oiparamythenies.gr/2019/09/apothikeutikos-xoros-sxolikon-eidon/

2
(Visited 101 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =