Γνωρίζετε πως είμαι νοσηλεύτρια σε μονάδα εντατικής θεραπείας που τους τελευταίους μήνες λειτουργεί ως μονάδα Covid-19. Το επάγγελμα μου δεν ήταν ποτέ εύκολο αλλά τώρα, εν μέσω πανδημίας, σίγουρα οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες.

Πολλοί συνειδητοποίησαν αυτές τις ημέρες πόσο σπουδαίο έργο επιτελούμε, κάτι που εμείς και οι κοντινοί μας άνθρωποι το ξέραμε απο την αρχή. Μας αποκάλεσαν ήρωες και μαχητές… και να σας πω πως το επάγγελμά μας για να το κάνεις σωστά απαιτεί μια δόση ηρωισμού και μαχητικότητας!

Εγώ σήμερα, όμως, θέλω να σας μιλήσω για κάποιους άλλους μαχητές… Μικρούς ήρωες και ηρωίδες που στερήθηκαν λίγο απο την ανεμελιά τους, τη παιδικότητα τους, τους φίλους τους…

Τα παιδιά μας! Αυτοί οι μικροί ήρωες και ηρωίδες που απότομα αποκόπηκαν απο τις παρέες τους, το σχολείο τους, τις συναναστροφές τους… Που στην ζωή τους προστέθηκαν λέξεις όπως κορωνοϊός, μένουμε σπίτι, κρούσματα….

Συμφωνώ με το Μένουμε σπίτι και τα μέτρα που λήφθησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι κλείστηκαν σπίτι, ότι δεν είχαν τι να κάνουν, ότι βαρέθηκαν…. Σκεφτείτε, όμως, τα παιδιά μας τι στερήθηκαν..

Στερήθηκαν την ανεμελιά, να βγουν έξω άφοβα να παίξουν, να κάνουν αγώνες με τα ποδήλατα τους …. Στερήθηκαν τη συναναστροφή με τους φίλους τους, να πιαστούν χέρι με χέρι στην αυλή του σχολείου, να διαφωνήσουν και να συμφιλιωθούν με μια αγκαλιά… Στερήθηκαν την ομαδικότητα, να χωριστούν σε ομάδες για ένα αγώνα ποδοσφαίρου και να πανηγυρίσουν σε κάθε γκολ ή να διαμαρτυρηθούν για την αδικία πως ήταν έξω απο την γραμμή…

Όλο αυτό το καιρό απασχολήθηκαν δημιουργικά στο σπίτι, μίλησαν με φίλους τους μέσω μιας οθόνης ή ενός τηλεφώνου, έκαναν τα μαθήματα τους μέσω διαδικτύου, έγραψαν κάρτες και γράμματα στους φίλους τους….

Όμως, το παράπονο μιας φίλης των κοριτσιών μου Αχ μακάρι να μπορούσα να σας αγκαλιάσω, αντηχεί ακόμα στα αυτιά μου.

Ελπίζω και περιμένω εκείνες τις ημέρες που τα παιδιά μας και πάλι θα βρεθούν απο κοντά, θα αγκαλιαστούν και θα ξαναπάρουν πίσω όλα όσα τόσο καιρό θεωρούσαμε δεδομένα!

1
(Visited 17 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + two =