Ένα γευστικό πιάτο που αρέσει σε όλη την οικογένεια, ακόμα και στα μικρά παιδιά.

Υλικά:

  • Λαζάνια
  • Σπανάκι
  • Φρέσκο και ξερό κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πελτέ
  • Για την ελαφριά άσπρη σάλτσα (μπεσαμέλ), χρησιμοποιώ 4 κουτ.σούπας βούτυρο, 6 κουτ.σούπας αλεύρι, αλάτι και 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα.

Εκτέλεση: Αφού καθαρίσω το σπανάκι και ψιλοκόψω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο), σωτάρω αρχικά το ξερό κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μετά σωτάρω το σπανάκι. Προσθέτω το πελτέ, αλάτι και φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήνω να βράσουν χωρίς να πιουν τελείως τη σάλτσα (θα χρησιμέψει η σάλτσα απο το σπανάκι στα λαζάνια αλλά προσοχή όχι σε μεγάλη ποσότητα). Αφήνω στην άκρη τη κατσαρόλα και ετοιμάζω τη μπεσαμέλ μου (η οποία είναι μέτρια, όχι πολύ πηχτή).

Λιώνω σε μια κατσαρόλα 4κουτ.σούπας βουτυρο και προσθέτω 6 κουτ.σούπας αλεύρι και αλάτι. Ανακατεύω και προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα. Η κατσαρόλα είναι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει αλλά όχι πολύ. Φτιάχνω, δηλ., μια μέτρια σε υφή άσπρη σάλτσα. Όσοι επιθυμείτε να έχει η σάλτσα σας την υφή μπεσαμέλ μπορείτε στο τέλος να της προσθέσετε δυο χτυπημένα αβγα. Εγώ αφήνω τη σάλτσα μου χωρίς αυγά.

Σε ένα πυρέξ ρίχνω λίγη απο την άσπρη σάλτσα και στρώνω λαζάνια. Μετά απλώνω τη μισή ποσότητα σπανάκι (θυμάστε πως πρέπει να έχει το σπανάκι υγρά, να μην είναι τελείως στεγνό). Τοποθετώ πάνω απο το σπανάκι άλλη μια στρώση λαζάνια. Καλύπτω με λίγη από την άσπρη σάλτσα. Συνεχίζω με το σπανάκι που περίσσεψε. Στρώνω τη τελευταία στρώση με λαζάνια. Πάνω περιχύνω την άσπρη σάλτσα (έχω κρατήσει τη περισσότερη ποσότητα για αυτή τη τελευταία στρώση) και λίγο απο τη σάλτσα απο το σπανάκι. Ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα). Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Θα απολαύσετε αυτό το φαγητό, είμαι σίγουρη. Δοκιμάστε την συνταγή και θα με θυμηθείτε!!

3
(Visited 29 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 9 =