Τα παιδικά βιβλία μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες όχι μόνο με τις ιστορίες τους αλλά και με τις εικόνες τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε τον Σεραφείμ Στρουμπη.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων;

Σ.Στρουμπης: Η χαρούμενη αισθητική τους, ο εκπαιδευτικός τους χαρακτήρας, καθώς επίσης και το ευρύ πεδίο που αφήνουν για πειραματισμό στο στυλ της εικονογράφησης.

Τι σκέφτεστε όταν διαβάζετε την ιστορία που πρόκειται να εικονογραφήσετε;

Σ.Στρουμπης: Όπως κάθε ιστορία που διαβάζουμε, την οπτικοποιώ στο μυαλό μου. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση μπορώ να την μοιραστώ με τον κόσμο.

Με ποιο παιδικό ήρωα θα θέλατε να βρεθείτε σε μια σελίδα βιβλίου και πως θα την εικονογραφούσατε;

Σ.Στρουμπης: Θα ήθελα να βρεθώ στην παρέα των Finn και Jake από το Adventure Time. Για την εικονογράφηση τους θα αντλούσα έμπνευση από την αστείρευτη αγάπη και φαντασία τους και θα ήταν όλα πολύχρωμα και απρόβλεπτα, όπως κάθε ημέρα τους.

Εικονογραφώ σημαίνει…..

Σ.Στρουμπης: Παιχνίδι

Βιβλία που έχετε εικονογραφήσει:

Σ.Στρουμπης: «Ο Λύκος και η Πεταλούδα», της Χριστίνας Αποστολίδη από τις εκδόσεις Μίνωας

Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει με την Εύα, μία γάτα και πολλά φυτά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και εργάζεται ως γραφίστας. Πέρα από τις γραφιστικές εφαρμογές και την εικονογράφηση, του αρέσει να εξερευνά κι άλλα πεδία όπως η γλυπτική, ο σχεδιασμός γραμματοσειρών, η δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών, η βιβλιοδεσία κ.ά.

 
(Visited 44 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =