Πλησιάζει η έναρξη της σχολικής χρονιάς και όσοι-ες έχετε παιδάκια προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας, ίσως, έχετε λίγη αγωνία για τη προσαρμογή, για το πως θα αγαπήσουν το σχολείο και το διάβασμα.

Διαβάσαμε το βιβλίο Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας που ανήκει στη σειρά Μαθηματικά παραμύθια των εκδόσεων Κέδρος και σας το προτείνουμε ως τρόπο για να μιλήσετε με τα παιδιά για τη σπουδαιότητα των αριθμών και των γραμμάτων.

Ποια είναι τα πεζά και ποια τα κεφαλαία γράμματα; Γιατί κάποιες φορές μπορεί να μπερδέψω το 3 με το ε, κ.α.; Πως είναι όλα τόσο διαφορετικά; Γιατί να μάθω τους αριθμούς; Γιατί να μάθω τα γράμματα;

Ένα βιβλίο, έξυπνα γραμμένο απο την Γεωργία Μουντζούρη, που περνάει μηνύματα στους μικρούς μαθητές με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο. Η αστεία και με πολλά χρώματα εικονογράφηση του Μαρκ Γουαινσταιν το κάνει οικείο στα παιδιά.

Μια παρεξήγηση, ένας μικρός ανταγωνισμός για το ποιος είναι πιο σπουδαίος και απαραίτητος στους ανθρώπους, ο κόσμος των γραμμάτων ή ο κόσμος των αριθμών, φέρνει σε αντιπαράθεση γράμματα και αριθμούς. Ο μικρός μαθητής Μάρκος θα δώσει τη λύση και η ισορροπία θα επανέλθει.

Το βιβλίο απευθύνεται και σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν και να εμπεδώσουν αριθμητικές έννοιες και δεξιότητες. Στο βιβλίο εμπεριέχονται αριθμητικές δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά και συνοδεύονται απο μικρά στιχάκια που τις κάνουν ευχάριστες στα παιδιά.

Διαγωνισμός: Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κέδρος δυο τυχεροί αναγνώστες του oiparamythenies.gr θα αποκτήσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τη Τρίτη 3/9/2019 και θα λήξει το Σαββατο 7/9/2019 στις 23:00. Θα κληρωθεί ένας νικητής απο τη σελίδα oiparamythenies στο Facebook και ένας νικητής απο το προφίλ oiparamythenies στο Instagram. Οι νικητές,εφόσον είναι κάτοικοι Αθηνών, θα παραλάβουν το βιβλίο απο το κεντικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κέδρος Γ.Γενναδίου 3, Αθήνα (καθημερινά 8 το πρωί με 4 το απόγευμα). Αν είναι κάτοικοι εκτός Αθηνών θα τους αποσταλεί το βιβλίο απο τις εκδόσεις Κέδρος. Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχες θα πρέπει να ακολουθηθούν όλα τα βήματα που αναγράφονται στις σελίδες στο Facebook και το Instagram. Συμμετοχές απο Ελλάδα.

 
(Visited 214 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 8 =