Αν ρίξεις μια ματιά στη παιδική κοριτσίστικη τσάντα θα βρείς σίγουρα κοκκαλάκια, κορδέλες (ή στέκες), μικρά κουκλάκια, αυτοκόλλητα και μικρά μπλοκάκια για τις σημειώσεις τους, τις μικρές τους ζωγραφιές ή να συλλέγουν τα αγαπημένα τους αυτοκόλλητα.

Σας έχω δύο τρόπους για να φτιάξουν τα δικά τους μικρά κοριστίστικα μπλοκάκια. Θα χρειαστείτε:

  1. Χαρτιά Α4 με χρώμα και λευκά
  2. Ψαλίδι
  3. Συρραπτικό (στον 2ο τρόπο)
  4. Κορδέλα ή αυτοκόλλητη ταινία με σχέδιο (για το 2ο τρόπο)
  5. Μολύβι
  6. Χάρακα
  7. Και ότι άλλο θελήσουν για να στολίσουν τα μπλοκάκια τους πχ αυτοκόλλητα, μαρκαδόρους για να κάνουν σχέδια, περφορατέρ με σχέδια κ.α.

1ος τρόπος:

Διπλώστε δύο χαρτιά Α4 ( ή και περισσότερα αν θέλετε να φτιάξετε μεγαλύτερο μπλοκάκι) 3 φορές ( ή και 4 φορές αν θέλετε να είναι αρκετά μικρό).

Μετρήστε πόσα εκατοστά είναι η πλευρά που κρατά ενωμένο το διπλωμένο χαρτί και διαιρέστε τη δια τρια. Με το χάρακα μετρήστε και σημειώστε κουκίδες χωρίζοντας το σε τρια μέρη με όσα εκατοστά σας προέκυψε απο την διαίρεση (λογικά σε χαρτί Α4 θα σας προκύψει αν το διπλώσετε 3 φορές περίπου 3εκ x 3) . Στο ένα διπλωμένο χαρτί κόψτε ανάμεσα στις δυο κουκίδες δημιουργώντας έτσι εσωτερικά μια τρύπα. Στο άλλο διπλωμένο χαρτί κόψτε από τις δυο κουκίδες προς τις άκρες του χαρτιού.

Σε αυτό το χαρτί ανοίξτε το στη μέση, διπλώστε τη μια μεριά του (όπως στη φωτογραφία ) και περάστε το μέσα απο την τρύπα του άλλου χαρτιού.

Ανοίξτε το διπλωμένο κομμάτι. Τώρα έχετε σχεδόν έτοιμο το μικρό μπλοκάκι χωρίς να χρειάζεται κόλλα ή συρραπτικό για να συγκρατούνται τα φύλλα του. Κόψτε τις διπλωμένες άκρες χαρτιού ώστε να έχετε περισσότερα φύλλα.

Τώρα μπορούν να ζωγραφίσουν ή να γράψουν στο εξώφυλλο το όνομά τους.

2ος τρόπος:

Διπλώνετε με τον ίδιο τρόπο 2 χαρτιά Α4 (ή περισσότερα στο ίδιο ή και διαφορετικό χρώμα). Βάζετε το ένα μέσα στο άλλο. Με συρραπτικό συρράψτε τη πλευρά που ενώνονται τα δύο χαρτιά.

Κόψτε τις εσωτερικές διπλωμένες άκρες του χαρτιού.

Απέξω για να καλύψετε τα συρραπτικά κολλήστε μια αυτοκόλλητη ταινία με σχέδιο ή μια κορδέλα.

Επιπλέον ιδέες: Μπορείτε για εξώφυλλο στις ίδιες διαστάσεις να κόψετε χαρτόνι και να το κολλήσετε. Μπορείτε με ειδικό περφορατέρ να κάνετε σχέδιο στα φύλλα.

 
(Visited 252 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 13 =