Φέτος, στις καλοκαιρινές διακοπές μας απολαύσαμε την ομορφιά της Ανατολικής Λακωνίας.
Μας αρέσει όταν επισκεπτόμαστε ένα μέρος να το εξερευνούμε και να ανακαλύπτουμε τους κρυμμένους και φανερούς του θησαυρούς.
Η Λακωνική Μάνη με τους πέτρινους πύργους του και τις βουκαμβίλιες να αναρρίχονται πάνω τους, μας μάγεψε.
Με δύο αναρτήσεις θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω σε κάποια απο τα μέρη της Ανατολικής Λακωνίας που επισκεφτήκαμε.
Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δείξω λίγη απο την ομορφιά της Αρεόπολης, του Λιμένιου και της Βάθειας.
Αρεόπολη, μικρή και τόσο γραφική. Μου αρέσουν τα τοπία που δένουν την παράδοση, την ιστορία και την ομορφιά της φύσης. Είμασταν τυχεροί αφου παρακολουθήσαμε και αναπαράσταση Μανιάτικου Γάμου
που κατέληξε σε παραδοσιακό γλέντι στη πλατεία της Αρεόπολης.
Την επισκεφτήκαμε στις ημέρες που μείναμε τρεις φορές και απολαύσαμε το καφεδάκι μας και το γλυκό μας σε ένα μικρό γραφικό καφέ απο πέτρα και την φούξια βουκαμβίλια σχεδόν να χαιδεύει τα μαλλιά μας.
Σε ομορφιά συναγωνίζεται την Αρεόπολη, το εξίσου μικρό και γραφικό Λιμένι. Θα σας δείξω πως φαίνεται απο ψηλά και αν επισκεφτείτε την Λακωνική Μάνη οπωσδήποτε να πάτε στο Λιμένι.
Ο οικισμός Βάθειας αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης της περιοχής. Θα δείτε τους πετρόχτιστους πύργους που έχουν εγκαταλειφθεί. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να αναστηλωθούν τα πυργόσπιτα και πιστεύω σε λίγα χρόνια θα εξελιχθεί σε ένα επίγειο παράδεισο με εκπληκτική θέα.
Η ανατολική Λακωνία έχει τόσα όμορφα μέρη και σίγουρα για να σας παρουσιάσω όλα όσα είδαμε χρειάζομαστε πάνω απο δυο αναρτήσεις. Σκέφτηκα να σας αναφέρω και κάποια απο τα μέρη που επισκεφτήκαμε χωρίς φωτογραφίες, μοιράζοντας τα στις δυο μου αναρτήσεις.
  • Γερολιμένας,
  • Μαρμάρι,
  • Πόρτο Καγιο,
  • Κότρωνας
  • Σκουτάρι.
Ραντεβού στην επόμενη ανάρτηση για ανατολική Λακωνία
 
(Visited 241 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − six =