Η καλή ημέρα απο το πρωί φαίνεται!!
Αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν…
Προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ. Ετοιμάστε τις τσάντες του σχολείου και τα ρούχα που θα φορέσουν από το προηγούμενο βράδυ. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε χρόνο και είστε πιο χαλαροί το πρωί στο να ετοιμαστείτε.
Όσον αφορά τα ρούχα, συζητήστε με το παιδί τι θα ήθελε να φορέσει  (μπορείτε να το βάλετε να επιλέξει ανάμεσα σε κάποια που έχετε ήδη έτοιμα και καθαρά). Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τα πρωινά δράματα για το ντύσιμο και του χαρίζετε μια αίσθηση ανεξαρτησίας.

Νωρίς στο κρεβάτι. Αν το παιδί δεν κοιμηθεί νωρίς θα είναι δύσκολο να ξυπνήσει στην ώρα του. Αν, όμως, έχει κοιμηθεί αρκετά, θα ξυπνήσει εύκολα και με καλύτερη διάθεση.

Ξυπνήστε πρώτοι. Αυτό προσπαθώ, παρά τη κούραση κάποιων ημερών, να το εφαρμόζω. Σηκώνομαι, φτιάχνω καφέ και δίνω στον εαυτό μου το χρόνο να συνέλθει από τον ύπνο.
Αποφύγετε να ξυπνάτε το παιδί απότομα. Φανταστείτε κάποιον να ξυπνάει εσάς απότομα!! Πως θα νιώθατε;;; Ξυπνήστε το με ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα τραγούδι ή ότι το ευχαριστεί!!

Δώστε περισσότερο χρόνο. Μην ξυπνάτε το παιδί τελευταία στιγμή αλλά δώστε του το χρόνο να ξυπνήσει και να ετοιμαστεί ήρεμα. Και επειδή στη ζωή υπάρχουν και τα απρόοπτα, θα έχετε το χρόνο και την άνεση να τα αντιμετωπίσετε χωρίς να καθυστερήσετε στο σχολείο και τη εργασία.
Δημιουργήστε μια πρωινή ρουτίνα. Χαρίζει στα παιδιά και σε εσάς αίσθηση ασφάλειας, ηρεμία, καλύτερη διάθεση.

Ανοίξτε πόρτες και παράθυρα. Ακόμα και το χειμώνα (που έχουμε λιγότερο ήλιο) είναι καλύτερο να αφήσετε το φυσικό φως να σας ξυπνήσει παρά το φως μιας λάμπας.

Θετική σκέψη και χαμόγελο. Ακόμα και αν γνωρίζετε ότι στην εργασία σας ή το σπίτι το πρόγραμμα είναι φορτωμένο, η σκέψη ότι όλα θα πάνε καλά και τα παιδικά χαμόγελα θα σας φτιάξουν την ημέρα!!

Αυτές είναι οι δικές μου ιδέες (αυτές εφαρμόζω)!! Περιμένω τις δικές σας!!!
 
(Visited 149 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

17 − six =