Στο χωριό του Αη Βασίλη οι ετοιμασίες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν σταματούν ποτέ. Ή, καλύτερα, σχεδόν ποτέ αφού σταματούν μόνο όταν γίνεται το μοίρασμα των δώρων από τον Αη Βασίλη.

      
Κάθε χρόνο ο Αη Βασίλης διαβάζει προσεκτικά όλα τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά. Όσα παιδάκια δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να στείλουν γράμμα,  ο Αη Βασίλης ρωτάει για το τι θα ήθελαν τους έμπιστους βοηθούς του, τα χαρούμενα ξωτικά, που παρακολουθούν όλο το χρόνο τη διαγωγή μας.
 
Έπειτα  συντάσσεται μια λίστα με τα δώρα που πρέπει να συσκευαστούν και να μπουν στους σάκους.
 
Ακολουθεί ο σχεδιασμός και η χάραξη της πορείας που θα ακολουθήσει το έλκηθρο για να προλάβουν να μοιραστούν τα δώρα.
Το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς η κυρία του Αη Βασίλη φρεσκάρει τη καλή του κόκκινη στολή και γυαλίζει τις μαύρες μπότες του. Βλέπετε, είναι πολύ καλή νοικοκυρά και χρυσοχέρα.
 
Ο Αη Βασίλης, μόλις ετοιμαστεί το έλκηθρο, φοράει τις καλογυαλισμένες μπότες του και τη φρεσκομυρωδάτη στολή του για να ξεκινήσει για το μοίρασμα των δώρων. Μόνο που πέρυσι είχε μια περιπέτεια που δεν τη γνωρίζετε αλλά φέτος μπορώ να σας την αφηγηθώ.
Ετοιμάστηκε το έλκηθρο και ο Αη Βασίλης πήγε στο δωμάτιο του να ετοιμαστεί. Ξαφνικά ακούστηκε να φωνάζει:
-Μα, δεν είναι δυνατόν! Τι θα κάνω;
Η κυρία Αη Βασίλη έτρεξε μέσα στο δωμάτιο και είδε τον Αη Βασίλη καθισμένο στη καρέκλα του χλωμό.
Τι έπαθες και είσαι έτσι; γιατί δεν ετοιμάστηκες;
-Δεν μπορώ, απάντησε κρατώντας τη κόκκινη στολή του.
 
Γιατί, απόρησε η κυρία Αη Βασίλη.
-Γιατί δεν μου κάνει. Φαίνεται πως πάχυνα και δεν μου κουμπώνει η στολή.
-Μα για να σε δω. Για να προσπαθήσω να σε βοηθήσω, πρόθυμη η κυρία Αη Βασίλη.
Ο Αη Βασίλης δοκίμασε να βάλει το κόκκινο χοντρό του παλτό αλλά όσο και αν προσπαθούσε η κυρία Αη Βασίλη να το κουμπώσει, ήταν αδύνατον. Τραβούσε, έσφιγγε τη ζώνη αλλά τίποτα.
Όλα τα παιδάκια μου άφησαν κάτω από το δέντρο μπισκότα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γάλα για να με ευχαριστήσουν και εγώ τα έτρωγα γιατί δεν ήθελα να στεναχωρήσωτα τόσο καλά παιδάκια.
 
Η κυρία Αη Βασίλη σκεφτόταν πως θα βρει μια λύση. Το ταξίδι για το μοίρασμα των δώρων έπρεπε να γίνει. Αλλιώς θα απογοητεύονταν χιλιάδες παιδάκια. Κοίταξε έξω από το παράθυρο το έλκηθρο έτοιμο να περιμένει, αγγίζοντας τις πράσινες βελούδινες κουρτίνες της.
 
Και τότε της ήρθε μια αστεία αλλά μοναδική ιδέα. Θα έφτιαχνε καινούρια στολή με τις πράσινες κουρτίνες.
 
Αμέσως έφερε τη μικρή ραπτομηχανή της και τη μεζούρα της. Κατέβασε την πράσινη βελούδινη κουρτίνα της και μέτρησε τον Αη Βασίλη. Χωρίς να χάνει λεπτό, άρχισε να φτιάχνει καινούρια στολή από τη πράσινη κουρτίνα της.
Σε μια ώρα ήταν έτοιμη και ο Αη Βασίλης τη δοκίμασε. Ήταν ακριβώς όπως έπρεπε σε μέγεθος αλλά δεν ήταν κόκκινη. Ήταν πράσινη.
Όταν τον είδαν τα ξωτικά να βγαίνει από τη πόρτα απόρησαν και σάστισαν. Μα με πράσινα ρούχα ο Αη Βασίλης, σκέφτηκαν. Αλλά έχει σημασία τι φοράει ο Αη Βασίλης; Καμία. Σημασία έχει ότι είναι ένας γλυκύτατος παππούς που με τα δώρα του φέρνει και ένα μήνυμα, να είμαστε καλοί άνθρωποι με πολλή πολλή αγάπη στη καρδιά μας.
Αν, πάλι, πέρυσι είδατε κάποιον κύριο με πράσινα ρούχα και στρογγυλή κοιλίτσα, αναρωτηθείτε μήπως ήταν ο Αη Βασίλης;
 
Φέτος, όμως, θα έρθει με την κόκκινη στολή του. Και μην φοβηθείτε να του αφήσετε λιχουδιά και γάλα. Πρόσεχε όλο το χρόνο για να μπορεί να φάει τα κεράσματα σας.
 
(Visited 205 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

twelve + 18 =