Ένα δώρο για τη νεράιδα Φεγγαρένια

Η νεράιδα Φεγγαρένια είναι ένα κοριτσάκι που κάθεται στο φεγγάρι και παρέα με τα αστέρια τραγουδάει με τη μελωδική της φωνή, νανουρίσματα.  Μπορεί να έχει μικρά φτερά στη πλάτη της και μια σπουδαία αποστολή να κοιμίζει τα παιδάκια, χαρίζοντάς τους με το ραβδάκι της όνειρα γλυκά αλλά κατά τα άλλα είναι σαν όλα τα κοριτσάκια στη γη.
Και όπως όλα τα παιδάκια αγαπούν τον Άγιο Βασίλη, έτσι και η Φεγγαρένια. Περιμένει την νύχτα που με το έλκηθρο του θα πετάξει ανάμεσα στα αστέρια για να μοιράσει στα παιδιά όλου του κόσμου τα δώρα του.
Την νύχτα εκείνη φροντίζει όλα τα αστέρια να είναι στις θέσεις τους φωτίζοντας τον ουρανό για να μπορεί ο Άγιος Βασίλης να βρει όλα τα σπίτια. Με το ραβδάκι της γεμάτο αστερόσκονη κοιμίζει όλα τα παιδάκια, ώστε να τρυπώσει κρυφά ο Άγιος Βασίλης μέσα στα σπίτια και να αφήσει κάτω από τα στολισμένα δέντρα τα δώρα.
Μόλις οι τάρανδοι πετάξουν και εμφανιστεί στον έναστρο ουρανό το φορτωμένο με δώρα έλκηθρο, η καρδιά της μικρής νεράιδας χτυπάει δυνατά από χαρά. Είναι, ίσως, το μοναδικό παιδάκι (δεν ξέρω εσύ μήπως τον έχεις δει) που έχει δει τον Άγιο Βασίλη με το έλκηθρό του στον ουρανό. Με το λεπτό χεράκι της τον χαιρετά και του χαμογελά.
Πόσο γλυκός είναι ο Άγιος Βασίλης, είπε στο φεγγάρι. Πόσο χαρούμενα κάνει τα παιδάκια με τα δώρα του.
-Αλήθεια, ρωτάει το φεγγάρι, εσύ τι ζήτησες από τον Άγιο Βασίλη;
-Ζήτησα όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι γερά και ευτυχισμένα. Και αν κάποια παιδάκια περνάνε δύσκολα αυτή τη στιγμή, να το ξεπεράσουν γρήγορα.
-Μα για σένα δεν ζήτησες τίποτα;
-Για μένα; Όχι.
Πράγματι, η νεράιδα ποτέ δεν σκέφτηκε να ζητήσει κάτι για αυτήν. Βέβαια, και σε ποιον δεν αρέσουν τα δώρα; Αλλά ήταν η νεράιδα Φεγγαρένια και της φαινόταν περίεργο να ζητήσει κάτι για την ίδια.
Εκείνη τη στιγμή περνάει από μπροστά της ο Άγιος Βασίλης και σταματάει το έλκηθρό του για να της μιλήσει.
-Χοχοχοχο, χρόνια πολλά γλυκιά Φεγγαρένια.
-Χοχοχοχο, χρόνια πολλά Άγιε Βασίλη, είπε η Φεγγαρένια γελώντας από χαρά.
Άκουσα την ευχή σου για όλα τα παιδιά του κόσμου και να ξέρεις πως και εγώ το ίδιο εύχομαι, της είπε χαμογελώντας και τα ροδαλά μαγουλά του φούσκωσαν περισσότερο. Αλλά τώρα πρέπει να πηγαίνω για μοιράσω και τα υπόλοιπα δώρα.
Τράβηξε απαλά τα χαλινάρια και οι τάρανδοι άρχισαν να πετάνε σκορπίζοντας το ρυθμικό κουδούνισμα από τα κουδουνάκια τους  μέσα στη ήρεμη νύχτα.
Γυρίζοντας η Φεγγαρένια προς το μέρος του φεγγαριού για να του μιλήσει χαρούμενη που είδε τον Άγιο Βασίλη, έμεινε έκπληκτη από αυτό που είδε. Ένα μικρό πακέτο με μια κόκκινη κορδέλα που ήταν ακουμπισμένο πάνω στο φεγγάρι που της χαμογελούσε πονηρά.
Το πήρε στα χέρια της και το άνοιξε. Είχε μέσα ένα σημείωμα από τον Άγιο Βασίλη που έγραφε:
Αγαπημένη μου Φεγγαρένια,
Αυτό το δώρο είναι για σένα τη μικρή μου φίλη.
Όπως αγαπάω όλα τα παιδάκια, έτσι αγαπάω και σένα.
Εύχομαι να δίνεις πάντα με το ραβδάκι σου όνειρα γλυκά σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
                                     Άγιος Βασίλης
Το δώρο της ήταν μια κορδέλα για τα μαλλιά της κεντημένη με χρυσή αστεροκλωστή. Η νεράιδα ήταν χαρούμενη όπως όλα τα παιδιά όταν παίρνουν δώρο από τον Άγιο Βασίλη.
Χοχοχοχο,ακούστηκε στον ουρανό.
 
(Visited 68 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − 5 =