Αχχχ, τα Χριστούγεννα, ο Αη Βασίλης, πόσο όμορφα συναισθήματα γεννάνε.
Όταν είσαι παιδί περιμένεις πως και πώς να πεις τα κάλαντα, να στολίσεις το δέντρο, να φας λιχουδιές και να δεις τι δώρο θα σου φέρει ο Άη Βασίλης. Όταν μεγαλώσεις αναπολείς στιγμές της παιδικής ηλικίας, προσποιείσαι ο ίδιος τον Άη Βασίλη στα παιδιά σου, ζεις το όνειρο και τη φαντασία μέσα από τα μάτια τους.
Μια αγαπημένη ανάμνηση των Χριστουγέννων των δικών μου παιδικών χρόνων ήταν ένα δώρο που έφερε ο μπαμπάς μου και όχι ο Άη Βασίλης, αφού πλέον πήγαινα γυμνάσιο και πια ήξερα ποιος έφερνε τα δώρα.
Ήταν Χριστούγεννα και θα τα περνούσαμε με γιαγιά και παππού στη πόλη. Πήγαινα γυμνάσιο, όπως προείπα. Είχαμε βγει στα μαγαζιά για δώρα και επιστρέφαμε στο σπίτι της γιαγιάς. Κάποια στιγμή, ο μπαμπάς μου σταματάει το αυτοκίνητο έξω από ένα δισκοπωλείο και μας λέει να περιμένουμε. Μπαίνει μέσα και μετά από λίγα λεπτά επιστρέφει χαμογελαστός. Χωρίς να πει τίποτα, επιστρέφουμε στο σπίτι της γιαγιάς.
Καθισμένος στο σαλόνι της γιαγιάς με φωνάζει να πάω κοντά του. Βγάζει τότε ένα κουτί και μου εύχεται Χρόνια Πολλά. Ανοίγω το κουτί και διαπιστώνω τι αγόρασε από το δισκοπωλείο.
Το πρώτο μου Walkmanμε ακουστικά και μια κασέτα με τα καινούρια τραγούδια του αγαπημένου μου boyband, τους New Kids On The Block. Τρελάθηκα από χαρά μου και για το δώρο και για το ότι ο μπαμπάς μου γνώριζε τους ΝΚΟΤΒ.
Αλλά αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό και στη καρδιά είναι οι στιγμές που περάσαμε μετά μαζί. Μοιραστήκαμε τα ακουστικά και μαζί ακούσαμε όλη τη κασέτα. Παράλληλα, μου περιέγραφε τις δικές του νεανικές στιγμές στις ντισκοτέκ, τα τραγούδια που του άρεσαν και τους καλλιτέχνες της δικής του εποχής. Μόλις, τελείωσε η κασέτα των NKOTB, μου έφερε μια κασέτα που αγόρασε από το δισκοπωλείο με δικά του αγαπημένα τραγούδια. Του άρεσε πάρα πολύ ο James Brown. Ακούσαμε και τη δική του κασέτα συζητώντας για μουσική και αναμνήσεις.
Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο δώρο της παιδικής μου ηλικίας δεν είναι μόνο το Walkman, η κασέτα, η μουσική, αλλά είναι αυτές οι στιγμές με τον μπαμπά μου. Είναι οι στιγμές τρυφερότητας και συζήτησης ανάμεσα σε μπαμπά και κόρη.
Τον μπαμπά μου δεν τον έχω πια αλλά μέσα μου κρατάω, στη καρδιά μου, πολλές τέτοιες όμορφες και γλυκές στιγμές.
 
(Visited 102 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + 20 =