Με την πρώτη ανάρτηση στην ενότητα Πες μας μπαμπά, ήρθε και το πρώτο μήνυμα από ένα μπαμπά! Σας παραθέτω ακριβώς ότι μου έγραψε.
Αγαπητή μαμά των παραμυθένιων,
Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για τις πρωτότυπες ιδέες σας και για την ευκαιρία που δίνεται στους μπαμπάδες να εκφραστούν , ενσωματώνοντας έτσι και την πραγματικότητα , ότι δηλαδή  οι μπαμπάδες ….συμμετέχουν σε  όλα.
Έχω μια κορούλα 4 ετών και  εδώ και λίγο καιρό έχουμε καθιερώσει μέσα στη βδομάδα, μια χρονική  στιγμή που θα μιλάμε για  <<σοβαρά θέματα>>. Τα θέματα  τα ορίζουμε από κοινού και μάλιστα την παροτρύνω να φέρνει θέματα για συζήτηση. Είναι εκπληκτικό το εύρος της θεματολογίας, …..αλλά και το πόσο απροετοίμαστος είμαι συνήθως για τις συζητήσεις. (πχ. σπουδές , επάγγελμα, ρόλοι, συναισθήματα, ….αλλά και πιο αφηρημένες έννοιες ζωή –θάνατος, μέλλον  κλπ.).
Η καλύτερη στιγμή μας είναι όταν προσπαθώντας να αποδώσουμε έννοιες όπως χρηματική αξία και έννοιες όπως ακριβό ….έπρεπε να φτιάξουμε το δικό μας μέτρο σύγκρισης. Το μέτρο σύγκρισης για εμάς ήταν ….πόσες φορές μπορώ να μπω με αυτά τα χρήματα στο  <<τσαφ-τσουφ>> που είναι έξω από το περίπτερο. (ηλεκτροκίνητο όχημα περιστροφικής κίνησης με κερματοδέκτη……..χαχααχαααχαααα). Κατά την οικονομική επιστήμη δημιουργήσαμε μια ανταλλακτική αξία , ένα νέο νόμισμα.  
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ κάτι ανάλογο με τα παιδιά σας και θα εκπλαγείτε !!!
 
(Visited 6 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 1 =