Όσες έχετε κορίτσια θα ξέρετε ότι από πολύ μικρές αρχίζουν να λατρεύουν τα κοκαλάκια, τα τσιμπιδάκια, τις στέκες, τις κορδέλες, τα λαστιχάκια και τα στέμματα που στολίζουν τα μαλλιά και το κεφάλι τους.
Άλλα με λουλούδια, άλλα με πριγκίπισσες, άλλα με πεταλούδες και οτιδήποτε αρέσει στα μικρά και μεγάλα κορίτσια.
Οι δικές μου «παραμυθένιες» κάθε μέρα διαλέγουν τι θα βάλουν στα μαλλιά τους ανάλογα με το τι φοράνε και πως θα τα χτενίσουμε. Η ετοιμασία για το παιδικό σταθμό περιλαμβάνει πάντα και το φτιάξιμο των μαλλιών με στόλισμα από τσιμπιδάκια ή στέκα μαλλιών ή λαστιχάκια. Όταν την ετοιμασία κάνει ο μπαμπάς τα μαλλιά στη καλύτερη περίπτωση έχουν στέκα μαλλιών (εύκολη και γρήγορη λύση).
 Όταν παίζουν και προσποιούνται τις νεράιδες ή τις πριγκίπισσες φοράνε την ανάλογη στέκα μαλλιών, πχ. για τη Χιονάτη υπάρχει φιόγκος, για την Ωραία Κοιμωμένη υπάρχει στέμμα.
 Όταν προσποιούνται ότι πάνε στη θάλασσα φοράνε καπέλο με λουλούδια ή όταν πάνε για ψώνια φοράνε κάτι ανάλογο.
Κάθε φορά που διαβάζουμε την ιστορία της Ραπουνζέλ που η κακιά μάγισσα της κόβει τα μακριά μαλλιά της, υπάρχει πάντα η ίδια πονεμένη ερώτηση αν τα μαλλιά της θα ξαναμακρύνουν. Και δίνω υπόσχεση πως τα μαλλιά της πάλι θα μακρύνουν.
Είναι από τις στιγμές που πρέπει να απολαμβάνουμε γιατί περνάνε και δεν ξαναέρχονται. Είναι από τις στιγμές που μεγαλώνοντας τα παιδιά μας, θα αναπολούμε. Και θα θυμάμαι τις αστείες αλλά μοναδικές κομμώσεις στα μαλλιά μου, που κανένα κομμωτήριο δεν μπορεί να τις συναγωνιστεί!!!

 
(Visited 133 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

one × 1 =