Αφού ξεκουράστηκαν λίγες μέρες από το ταξίδι στο Γοργονονήσι, ο καπετάνιος Γιώργος ονειρευόταν το επόμενο του ταξίδι σε μακρινά μέρη. Βλέπετε, ένας καπετάνιος ονειρεύεται τα ταξίδια του και δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό στη στεριά.

Ο Χρήστος, ο συνοδοιπόρος στα ταξίδια και ειδικός στους χάρτες, τις τελευταίες μέρες ασχολιόταν με ένα συγκεκριμένο χάρτη. Του είχε κάνει εντύπωση το μέγεθος του νησιού που έδειχνε ο χάρτης αλλά και όσα απεικονίζονταν πάνω σε αυτό το νησί. Με το διαβήτη του και τους χάρακες του προσπαθούσε να καταλάβει αν υπήρχε κάποιο λάθος στα μεγέθη που φαίνονταν στο χάρτη. Πάνω στο χάρτη υπήρχε το όνομα Tiny Townκαι ο Χρήστος είπε στο Μπίλη να του το μεταφράσει.
-γράφει Μικροσκοπική πολιτεία,είπε ο Μπίλη.
περίεργος ο χάρτης. Φαίνεται μικρό νησί που έχει πάνω του σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου δέντρα που δεν ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, είπε ο Χρήστος. Θα τα υπολογίσω πάλι.
Και μονολογώντας θα υπολογίσω άλλη μια φορά, περίεργο, χώθηκε με το διαβήτη του μέσα στο χάρτη. Σε ένα χαρτί έγραφε νούμερα και μαθηματικές πράξεις. Θα σπάσει το κεφάλι μου, μουρμούριζε.
τι συμβαίνει, ρώτησε ο καπετάνιος Γιώργος, τι μουρμουρίζεις συνέχεια;
-με απασχολεί αυτός ο χάρτης, αυτό το νησί κάτι περίεργο έχει, είπε ο Χρήστος.
-δεν έχουμε παρά να το επισκεφτούμε. Έχεις τις συντεταγμένες;
ναι, είπε με ενθουσιασμό ο Χρήστος αφού θα με αυτό το ταξίδι θα ικανοποιούσε τη περιέργεια του.
Ο Μπίλη ανέλαβε τον ανεφοδιασμό και ο καπετάνιος Γιώργος μαζί με τους εργάτες επισκεύαζαν τις μικροβλάβες στο καράβι. Δύο μέρες κράτησαν οι ετοιμασίες.
Η στιγμή της αναχώρησης έφτασε και οι τρεις φίλοι ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Χρήστου σε δύο μέρες θα ήταν στο «Μικροσκοπικό Νησί».  Σε δυο μέρες θα ήξεραν αν ο μάγος που άφησε αυτή τη κληρονομιά από βιβλία και χάρτες είχε κάνει λάθος σε αυτό το χάρτη.
Στεριά, φώναξε ο Μπίλη που κοιτούσε με τα κυάλια του.
Ο Χρήστος έτρεξε με τα δικά του κυάλια να δει. Δεν μπορούσε να περιμένει να φτάσουν, ήταν ανυπόμονος.
Μα τους χίλιους χάρακες μου, όντως δεν έκανα λάθος, αναφώνησε ο Χρήστος. Κοίταξε, καπετάν Γιώργο, δέντρα μικροσκοπικά.
-υπομονή, φτάνουμε, είπε ο Γιώργος κοιτώντας με περιέργεια που προσπαθούσε να κρύψει.
Ρίξανε άγκυρα και χωρίς κανένα δισταγμό πήδηξαν με μιας στην άμμο του μικρού νησιού. Δέντρα που δεν ξεπερνούσαν τα 50 εκατοστά, μικρά ποταμάκια, μικρά λουλουδάκια, όλα θύμιζαν τοπίο ζωγραφισμένο σε μικρογραφία. Απόλυτη ησυχία. Αλλά ο Γιώργος πρόσεξε ανάμεσα στα μικρά δεντράκια κάτι ξύλινες μικροκατασκευές και έσκυψε πιο κοντά για να δει καλύτερα. Ήταν μικρά ξύλινα σπιτάκια που δεν ξεπερνούσαν σε μέγεθος τα κυάλια του καπετάνιου Γιώργου.
κοιτάξτε, απίστευτο, είπε ο Γιώργος στους δύο φίλους του δείχνοντάς τους τα σπιτάκια.
Ο Μπίλη τότε φώναξε:
 –δείτε εκεί, και τους έδειξε συγκεντρωμένα μικρά ανθρωπάκια που έτρεμαν από το φόβο τους.
μην φοβόσαστε, είπε ο Γιώργος, ήρθαμε φιλικά.
Τότε πλησίασε ένα από τα ανθρωπάκια που σε μέγεθος ήταν όσο μια οδοντογλυφίδα αλλά φαινόταν ότι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία.
ξένε, μην μας πειράξεις.
-το υπόσχομαι. Μα πως λέγεστε, πως βρεθήκατε εδώ και.. ήθελε τόσα να ρωτήσει αλλά δεν ήθελε να φοβίσει τα μικροσκοπικά πλασματάκια.
είμαστε οι Λιλιπούτειοι και μένουμε εδώ πολλά μα πολλά χρόνια ειρηνικά. 
Ο Χρήστος κοιτούσε άφωνος. Τελικά δεν είχε κάνει λάθος ο μάγος. Ούτε ο Χρήστος στους υπολογισμούς του. Οι Λιλιπούτειοι έδωσαν πολλές πληροφορίες για το νησί τους και το πώς ζουν εκεί. Έδωσαν στους φιλοξενούμενους τους φρούτα και λαχανικά που ήταν μικρά σε μέγεθος για να δοκιμάσουν.
 Όλα ήταν σε μικρογραφία και ο Γιώργος  σκεφτόταν ότι ήταν σαν να έπαιζε με ένα κουκλόσπιτο. Μια μικροσκοπική πολιτεία με μικροσκοπικούς ανθρώπους, μικροσκοπικά σπιτάκια, μικρά δεντράκια και μικρά ζωάκια.
Ο αρχηγός των Λιλιπούτειων εκμυστηρεύτηκε στο καπετάνιο Γιώργο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
κάθε βράδυ ένας συνεχόμενος θόρυβος ακούγεται που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι.
-θέλετε να ψάξουμε από πού προέρχεται; θέλουμε να βοηθήσουμε,προσφέρθηκε ο Γιώργος
Με χαρά δέχτηκε ο αρχηγός των Λιλιπούτειων. Αυτή θα ήταν η επόμενη περιπέτεια του καπετάνιου Γιώργου και των φίλων του. να ανακαλύψουν τι είναι αυτός ο θόρυβος που κάθε βράδυ ακουγόταν ως το μικροσκοπικό νησί. Φαντάζεστε τι μπορεί να είναι αυτός ο νυχτερινός θόρυβος; Σύντομα θα το ανακαλύψει ο καπετάνιος Γιώργος. Μέχρι τότε, άφηστε τη φαντασία σας να σας ταξιδέψει!!!
 
(Visited 68 times, 1 visits today)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + six =